• b9.jpg
  • b7.jpg
  • b3.jpg
  • b10.jpg
  • b12.jpg
  • b5.jpg
  • b6.jpg
  • b8.jpg
  • b4.jpg
  • b13.jpg
  • b11.jpg
Home

Nemzetközi Konferencia a Békászó Sas Európai Cselekvési Tervének időszerűvé tételére

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 24. kedd, 08:34 Írta: Administrator 2013. szeptember 24. kedd, 08:31

AddThis Social Bookmark Button

A négy év tevékenység végén, amelyet a Békászó Sas védelmére végeztek, ”A békászó sas védelme Romániában” LIFE projekt partnerei (a Szebeni Környezetvédelmi Hivatal, a Milvus Csoport Egyesület és a Román Madártani Egyesület), megszervezik a záró konferenciát, amelynek célja legalább 10 európai ország madarászainak a találkozása, hogy megosszák a faj védelmével kapcsolatos tapasztalataikat. A konferencia fő céljai:

- az 1997-ben kidolgozott, a faj Európai Cselekvési Tervének az időszerűvé tétele

- LIFE 08 NAT/RO/000501 CAPR projekt által elért eredmények szétküldése

- információcsere a faj védelmére hozott védelmi intézkedésekről, amelyeket a különböző országokban újonnan kiviteleztek

- a LIFE Natura projektek ragadozómadár fajokra összpontosító, más csoportjaival való találkozás

 

Arlie – numele acvilei pe care s-a montat ultimul transmițător satelitar

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 16. péntek, 10:34 Írta: Administrator 2013. augusztus 14. szerda, 10:16

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

dscn1332
dscn1332 dscn1332
Acvila țipătoare mică pe care s-a montat ultimul transmițător satelitar, lângă localitatea Berivoi din SPA Piemontul Făgărașului, a primit un nume ales în urma unui concurs lansat în paralel pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și cea a proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România”. Pentru că sexul păsări nu a fost determinat, am cerut printr-un mesaj online ca utilizatorii să propună un nume care să se potrivească în ambele variante. Propunerea cu cele mai multe aprecieri urma să fie declarată câștigătoare.

 

Montarea ultimului transmițător satelitar`

Módosítás dátuma: 2013. július 29. hétfő, 10:15 Írta: Administrator 2013. július 29. hétfő, 08:35

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

dscn1305
dscn1305 dscn1305
În decursul celor 4 ani ai proiectului LIFE „Conservarea acvilei țipătoare mici în România” au fost montate 18 transmițătoare satelitare pe păsări capturate în cele trei situri Natura 2000 principale ale proiectului din centrul Transilvaniei. Aceste aparate speciale, dotate cu mici celule solare și tehnologie de ultimă generație, au furnizat specialiștilor date importante despre acvila țipătoare mică, una dintre speciile de păsări răpitoare a cărei populație se află în declin la nivel global.

 

Zavarás a békászó sas fészkek körül

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 07. szerda, 11:21 Írta: Administrator 2013. július 19. péntek, 08:57

AddThis Social Bookmark Button

copaci verzi do...
copaci verzi doborati copaci verzi doborati
Benjamin sas és párja fészkét, Alcina (Alţâna, Natura 2000-es terület Hortobágy Dombsága Podişul Hârtibaciului) falu közelében, a szakemberek a projekt kezdete óta ismerték. 2010-ben a hímre egy műholdas adóvevőt szereltek (ekkor kapta a Benjamin nevet is), ami lehetővé tette a monitorozását több éven keresztül. 2012 tavaszán kijelöltek egy 100 méteres átmérőjű védelmi területet a fészek körül, fákra helyezett figyelmeztető táblákkal. Egy jó védelem érdekében, leküldték a fészek pontos helyét a «Dealul Sibiului » magán erdészeti kerület alkalmazottjainak is, amelyhez a szóban forgó erdőparcella tartozik. Ennek ellenére, 2012 nyár végén a Milvus csapat tagjai észrevették, hogy a területen erdőkitermelési mukálatok kezdődtek. A projekt csapatja emlékeztette az erdészeti kerületet, hogy a fészek körül védelmi terület van, és a műveleteket pillanatnyilag le is állították, ami biztosította a fészkelés sikerét 2012-ben, a tojásrakás nem károsult. Később, ősszel a projekt csapatja viszont észlelte, hogy a fát amelyen Benjamin fészkelt, kivágták. Az erdészeti kerület üzemtervében szerepeltek ezek a munkálatok.

 

Erika uimește din nou

Módosítás dátuma: 2013. június 26. szerda, 12:27 Írta: Administrator 2013. június 26. szerda, 12:25

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

După ce în 2012 Erika a întrecut orice aşteptări ale specialiștilor în ceea ce privește locația nordică unde a ajuns în migrația de primăvară, anul acesta ea uimește din nou. După ce a traversat partea de sud a țării noastre, Erika s-a îndreptat spre Republica Moldova, ajungând pe data de 12 iunie în Ucraina, la nord de Kiev..În migrația de primăvară Erika a urmat calea clasică de migrație a acvilelor țipătoare mici cu o singură mică, dar importantă diferență. Dacă în mod obișnuit acvilele folosesc Bosforul drept cale de trecere dinspre Asia spre Europa, din centrul Turciei Erika a luat-o spre nord-vestul acestei țări, ajungând pe malul Mării Marmara. De aici nu a mai căutat o cale de trecere pe deasupra uscatului, așa cum fac în mod obișnuit suratele ei, ci a trecut direct peste Marea Marmara, zburând deasura suprafeței mari de apă. După ce a trecut acest obstacol a intrat în culoarul de migrație clasic, care traversează Bulgaria și ulterior a ajuns pe teritoriul țării noastre.

 

2. oldal / 19

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting