• b3.jpg
  • b7.jpg
  • b9.jpg
  • b4.jpg
  • b10.jpg
  • b11.jpg
  • b6.jpg
  • b8.jpg
  • b12.jpg
  • b5.jpg
  • b13.jpg
Home

LIFE08 NAT/RO/000501-Conservarea acvilei țipătoare mici în România

O altă acvilă cu transmițător cade victimă Africii

Ultima actualizare în Marţi, 13 Decembrie 2011 12:31 Scris de Administrator Marţi, 13 Decembrie 2011 12:24

AddThis Social Bookmark Button

koves_carcass
koves_carcass koves_carcass
Conform datelor primite de la emițătorul lui Coveș, acesta transmitea semnale din aceeași locație, orașul Mubende din Uganda, încă din data de 4.11.2011. Ultimul semnal a fost primit de la Coveș în data de 17.11.2011. Faptul că semnalele veneau din aceeași locație ne făceau să ne întrebăm dacă pasărea mai este în viață sau doar se află în captivitate ori și-a pierdut emițătorul.

Ulterior am primit mai multe informații despre Coveș de la Achilles Byaruhanga - de la Uganda Wildlife Authority prin intermediul lui Moldovan Istvan și a lui Keith Betton, directorul asociației "African Bird Club". Iată ce ne transmitea dl. Byaruhanga în legătură cu Coveș:

”Atunci când personalul de securitate a luat la cunoștință despre prezența păsării cu transmițător pe ea, aceasta a fost preluată și transportată la secția de poliție (arestată) până când se vor primi mai multe informații despre ea. Noi am mai colaborat cu colegii de la Uganda Wildlife Authority pentru recuperarea corpului păsării (pentru care am plătit cauțiune!).  Ni s-a spus că pasărea mâncase dintr-o capră otravită și murise în zona Mubende atunci când a fost luată și transportată la secția de poliție. Pe scurt, noi am luat pasărea, am înregistrat informația de pe inele (n.a montate pe picioarele păsării) și am păstrat-o la Muzeul Universității împreună cu transmițătorul.  Dacă transmițătorul încă mai funcționează veți vedea din schimbarea poziției lui, iar dacă nu se întâmplă acest lucru atunci este posibil ca el să fi fost deteriorat cât timp pasărea a stat la secția de poliție.”

 

Acvila țipătoare mică adoptată

Ultima actualizare în Luni, 12 Decembrie 2011 09:23 Scris de Administrator Luni, 12 Decembrie 2011 09:15

AddThis Social Bookmark Button

aquila-pomarina...
aquila-pomarina-943x1024 aquila-pomarina-943x1024
În data de 2 august 2011, prin intermediul veterinarului Borka Levente, a ajuns la noi un mascul juvenil de acvilă țipătoare mică. Pasărea a fost găsită de către muncitori, lângă o pădure de lângă localitatea Pădureni. După ce l-am hrănit puiul timp de o zi, l-am dus la un cuib de acvilă din pădurea de lângă localitatea Valea, cu scopul de a-l adopta. În acest cuib, în data de 7 iulie a fost inelat şi dotat cu transmiţător satelitar puiul numit Katona (http://pomarina.ro/RO/psri-cu-transmitoare/115-katona).La acest cuib s-a efectuat observaţii regulate în perioada de cuibărit. Puiul adoptat şi Katona aveau aceeași vârstă, astfel părinții acestuia din urmă s-au dovedit a fi potriviți pentru a deveni părinți adopt.

 

 

Serial de benzi desenate despre acvile

Ultima actualizare în Vineri, 09 Decembrie 2011 11:18 Scris de Administrator Joi, 08 Decembrie 2011 10:45

AddThis Social Bookmark Button

Pentru prima dată în țara noastră acvilele țipătoare mici devin personaje de benzi desenate. Acest lucru se întâmplă în cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România” implementat de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu alături de partenerii săi Asociația Grupul Milvus și Societatea Ornitologică Română.
Începând cu data de 7 decembrie 2011 pe site-ul proiectului www.pomarina.ro/RO/serial va fi postat un serial de benzi desenate, cu scop educativ, în care vom urmări lunar aventurile celor două personaje principale, acvilele Generalu’ și Piciu’, în timpul migrației de toamnă către Africa, în perioada de iernare pe teritoriul Africii și pe drumul de întoarcere către casă în migrația de primăvară. În plus, vom ilustra și perioada cât acvilele țipătoare mici se află pe teritoriul țării noastre, între lunile aprilie și septembrie, zona principală pe care o vom avea în vedere fiind centrul Transilvaniei, acolo unde cuibărește cea mai mare populație a acestei specii din România.
 

Interviu pe tema acvilei țipătoare mici pe site-ul Europeanraptors.org

Ultima actualizare în Marţi, 06 Decembrie 2011 09:26 Scris de Administrator Marţi, 06 Decembrie 2011 09:22

AddThis Social Bookmark Button

Pe data de 28.10.2011, colegii nostri Szilárd Daróczi și Róbert Zeitz, membrii ai Grupului Milvus și experți cheie în cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România”, au fost intervievați de către Markus Jais, inițiatorul site-ului Europeanraptors.org, pe tema biologiei și conservării acvilelor țipătoare mici din țara noastră. Pentru a citi articolul complet vă rugăm să accesați pagina de internet: http://europeanraptors.org/interviews/interview_lesser_spotted_eagle_romania_szilard_daroczi_and_robert_zeitz.html

Europeanraptors.org este un website pe care sunt postate informații despre biologia și conservarea tuturor speciilor de păsări răpitoare de zi care apar în mod obișnuit în Europa.

 

 

Vești rele din migrația acvilelor țipătoare mici

Ultima actualizare în Marţi, 22 Noiembrie 2011 08:46 Scris de Administrator Marţi, 22 Noiembrie 2011 08:38

AddThis Social Bookmark Button

Printre noutățile primite de la cele 15 acvile țipătoare mici pe care le monitorizăm în cadrul proiectului nostru cu ajutorul transmițătoarelor satelitare, primim și vești mai puțin bune. După știrile îngrijorătoare legate de Beni 1, care a ratat trecerea către Africa pe deasupra Canalului Suez, am primit și informația legată de dispariția Lisei, omorâtă de locuitorii unui sat din Zambia care au considerat-o pasăre magică.

beni2
beni2 beni2
Ultimele date primite ne-au făcut să ne punem semne de întrebare legate de starea altor două acvile urmărite prin satelit în cadrul proiectului nostru. Beni 2, pui de sex masculin, echipat cu transmiţător la data de 20 iulie 2011 lângă localitatea Beneşti, din judeţul Sibiu, nu a mai transmis informații din data de 06.11.2011. Sunt trei posibilități: transmițătorul s-a defectat, puiul a murit sau i-a căzut emițătorul. Atât Beni 1 cât și Beni 2 sunt puii lui Benjamin, mascul adult echipat de asemenea cu transmițător satelitar în cadrul proiectului nostru, aflat în prezent pe teritoriul Zambiei.

 

Pagina 12 din 19

«ÎnceputAnterior111213141516171819UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.