• b6.jpg
  • b3.jpg
  • b8.jpg
  • b9.jpg
  • b11.jpg
  • b12.jpg
  • b7.jpg
  • b10.jpg
  • b5.jpg
  • b4.jpg
  • b13.jpg
Home

LIFE08 NAT/RO/000501-Conservarea acvilei țipătoare mici în România

Montarea de cuiburi artificiale în SPA Piemontul Făgăraş

Ultima actualizare în Miercuri, 18 Mai 2011 11:44 Scris de Administrator Miercuri, 18 Mai 2011 08:54

AddThis Social Bookmark Button

dsc_0187new
dsc_0187new dsc_0187new
Echipa Societăţii Ornitologice Române (SOR) responsabilă de implementarea proiectului LIFE 08NAT/RO/000501 “Conservarea acvilei ţipătoare mici în România” în SPA Piemontul Făgăraş, formată din Ciprian Fântână, Sebastian Bugariu şi Mátis Attila, a desfăşurat acţiunea de montare a unor cuiburi artificiale cât şi observaţii directe ale comportamentului acvilelor în mai multe păduri din Piemontul Făgăraş. La acţiune au participat din partea ARPM Sibiu Alexandru Nicoară, Mihai Câmpean, şi Marilena Văcariu. Echipa proiectului a fost însoţită în această acţiune de Mihai Petrescu, şef serviciu arii protejate în cadrul Ocolului Silvic Răşinari care administrează siturile Natura 2000 SPA "Piemontul Făgăraş" şi SCI "Munţii Făgăraş". Pentru acţiunea de montare a cuiburilor artificiale s-a apelat la ajutorul voluntarului Mihai Drugă şi a alpinistului Paul Bădilă, din cadrul Salvamont Sibiu.

 

Cuib de acvilă pe prun

Ultima actualizare în Miercuri, 04 Mai 2011 09:08 Scris de Administrator Miercuri, 04 Mai 2011 08:54

AddThis Social Bookmark Button

The nest
The nest The nest
Vineri, 29 aprilie, echipa Milvus formată din Daróczi Szilárd, Hegyeli Zsolt, Komáromi István, Ölvedi Szilárd, Sos Tibor şi Michal Smielak, s-a deplasat din nou pe Valea Nirajului pentru identificarea noilor teritorii şi cuiburi de acvile. Cu această ocazie au fost identificate şi delimitate teritoriile a trei perechi, care îşi efectuau şi zborul nupţial. Acvilele reuşesc să ne uimească cu ceva nou de fiecare dată când ieşim în teren pentru a le urmări. De data asta, nu mică ne-a fost surprinderea, când după o lungă urmărire a mişcării unui mascul, acesta s-a aşezat pe un cuib construit în vârful unui prun aflat la marginea unei livezi bătrâne, abandonate. După puţin timp a venit şi femela şi au putut fi observate împerecheri repetate ale cuplului.

 

Acvilele in teritoriile lor

Ultima actualizare în Miercuri, 04 Mai 2011 08:11 Scris de Administrator Miercuri, 04 Mai 2011 07:58

AddThis Social Bookmark Button

Marton with col...
Marton with colour ring Marton with colour ring
Pe data de 21.04 2011, am ieșit pe teren să vedem ce mai fac acvilele din Spa Dealurile Târnavelor valea Nirajului. Prima locație verificată a fost cuibul lui Marton, pe care l-am vazut, alături de femelă, in apropiere de cuibului lor. După mai multe ore de observare in teritoriul de la Ihod l-am văzut și pe Ehed și femela lui. Am reusit sa citim inelul color de pe piciorul ambilor masculi (vezi fotografie despre Marton).
In afara de perechile deja bine cunoscute din anii anteriori am mai observat si alte acvile (minim 5 exemplare) la locul cunoscut unii ornitologi ca "Grose Platze"."

 

Ieşire în teren cu jurnalişti

Ultima actualizare în Miercuri, 04 Mai 2011 09:13 Scris de Administrator Marţi, 03 Mai 2011 00:00

AddThis Social Bookmark Button

 

Bârghiş, 19.04.2011

În data de 19.04.2011, echipa proiectului LIFE “Conservarea acvilei ţipătoare mici în România” a organizat o ieşire în teren cu jurnalişti, pentru a-i ajuta pe oamenii din presă care mediatizează activităţile proiectului să înţeleagă mai bine specificul unui proiect de conservarea naturii şi pentru a vedea la faţa locului o parte din activităţile implementate de proiect.

Ieşirea a avut loc în zona localităţii Bârghiş, din situl Natura 2000 Podişul Hârtibaciului.La eveniment au participat 15 jurnalişti din presa scrisă, TV şi radio, atât de la nivel local (din Sibiu şi Târgu Mureş) cât şi din presa centrală (reviste de specialitate în domeniul protecţiei mediului (National Geographic, Ecologic Magazin, Green Report)). Pe parcursul vizitei în teren jurnaliştii au putut sta de vorbă cu specialiştii din cadrul proiectului LIFE cu privire la habitatele de cuibărire şi hrănire ale acvilei ţipătoare mici, ecologia speciei, migraţie, precum şi despre stadiul de implementare a activităţilor proiectului.

 

Sosesc acvilele ţipătoare mici!

Ultima actualizare în Marţi, 12 Aprilie 2011 10:02 Scris de Administrator Marţi, 12 Aprilie 2011 09:56

AddThis Social Bookmark Button

benjamin
benjamin benjamin
Benjámin, una dintre cele şase acvile ţipătoare mici pe care au fost montate transmiţătoare satelitare în cadrul proiectului LIFE “Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”, a ajuns cu bine acasă, la capătul unui drum istovitor de peste 10.000 de km, din Africa de Sud până în România. Traseul parcurs de Benjámin, ca şi al celorlalte cinci acvile, a putut fi urmărit pe tot parcursul migraţiei, pe site-ul www.pomarina.ro, pagina proiectului implementat de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu, Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” şi Societatea Ornitologică Română.

 

Pagina 15 din 19

«ÎnceputAnterior111213141516171819UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting