• b8.jpg
  • b10.jpg
  • b9.jpg
  • b7.jpg
  • b3.jpg
  • b13.jpg
  • b12.jpg
  • b4.jpg
  • b6.jpg
  • b5.jpg
  • b11.jpg
Home

LIFE08 NAT/RO/000501-Conservarea acvilei țipătoare mici în România

Arthur a pornit spre casă

Ultima actualizare în Joi, 03 Martie 2011 12:01 Scris de Administrator Joi, 03 Martie 2011 11:57

AddThis Social Bookmark Button

În ciuda vremii friguroase, primăvara se apropie. Această veste nu ne este adusă doar de razele, deocamdată timide, ale soarelui ne este transmisă şi de Arthur, acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) pe care anul trecut membrii Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” au montat un transmiţătorsatelitar. Cu ajutorul acestui dispozitiv este posibilă urmărirea mişcării păsării timp de minim un anşi se pot obţine informaţii importante despre utilizarea habitatului pasării. Cercetarea în curs se desfăşoară în cadrul proiectului LIFE “Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”.

 

Peste 350 de factori de interes informaţi

Ultima actualizare în Sâmbătă, 19 Februarie 2011 12:49 Scris de Administrator Marţi, 15 Februarie 2011 08:51

AddThis Social Bookmark Button

img_1525
img_1525 img_1525
Acţiunea de informare a factorilor de interes locali din cele 12 situri Natura 2000 cuprinse în proiectul LIFE “Conservarea acvilei ţipătoare mici în România” s-a încheiat la sfârşitul anului 2010, conform calendarului de proiect.

Întâlnirile de informare au avut drept scop prezentarea obiectivelor şi activităţilor proiectului şi asigurarea de suport din partea factorilor de interes locali pentru implementarea măsurilor de conservare a speciei, ce vor fi stabilite prin Planul de Acţiune Naţional pentru Aquila pomarina şi Ghidul de Management al Habitatului Aquilei pomarina. Prin prezentări adaptate fiecărui grup ţintă, factorii de interes au fost informaţi despre armonizarea obiectivelor de conservare a naturii cu cele privind practicile agricole şi cele silvice, şi despre impactul politicii Uniunii Europene asupra acestor domenii.

 

 

Studiul micromamiferelor în arealul de vânătoare al acvilei țipătoare mici

Ultima actualizare în Marţi, 08 Februarie 2011 10:07 Scris de Administrator Marţi, 08 Februarie 2011 09:41

AddThis Social Bookmark Button

eger
eger eger
Studiul a fost iniţiat pentru identificarea şi inventarierea speciilor de micromamifere prezente în arealele de vânătoare a 6 perechi de Aquila pomarina. Scopul acestui studiu a fost determinarea abundenţei relative a anumitor specii de mamifere mici și analiza disponibilității ca hrană pentru acvila țipătoare mică, abundența micromamiferelor fiind un posibil factor important în cunoașterea ecologiei speciei. Studiul a fost efectuat după protocolul dezvoltat special pentru acest scop. Activitatea pentru 2010 a fost finalizată în septembrie.

 

Inventarierea herpetofaunei

Ultima actualizare în Luni, 24 Ianuarie 2011 09:57 Scris de Administrator Luni, 24 Ianuarie 2011 09:29

AddThis Social Bookmark Button

Speciile de amfibieni şi reptile fac parte din dieta obişnuită a acvilei ţipătoare mici (Aquila pomarina). Spre partea sudică a distribuţiei speciei din Europa, consumul de reptile şi amfibieni de către acvile creşte paralel cu bogăţia speciilor de herpetofaună din areal. Prezenţa şi abundenţa crescută a acestor specii în zonele de vânătoare, este deci benefică speciei. Conform datelor de pe teren, unele perechi pot vâna în diverse perioade ale anului mai ales broaşte sau şopârle.

 

Seminar de pregatire a voluntarilor

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 11:03 Scris de Administrator Joi, 13 Ianuarie 2011 10:40

AddThis Social Bookmark Button

Seminar
Seminar Seminar
Primul seminar de pregatire a voluntarilor implicati in proiectul LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” a avut loc in perioada 12 – 13 noimebrie 2010 la Sanvasii (judetul Mures). 25 de voluntari au participat alaturi de membrii proiectului la intalnirea de la Sanvasii.

In prima zi a seminarului au fost sustinute opt prezentari, descriind principalele rezultate si cateva activitati care au avut loc in primul an al proiectului, diferite metodologii de monitorizare aplicate ca si tendintele populatiei de A pomarina in Romania, aspecte legate de migratia speciei, pericolele reprezentate de liniile de medie tensiune pentru pasari si reteaua de supervizori IBA. In cea de-a doua zi a seminarului, voluntarii au fost familiarizati cu diferitele activitati de teren cum ar fi cautarea si localizarea cuiburilor, cartare si monitorizarea stalpilor de medie tensiune. Intalnirea a oferit sansa unor schimburi de informatii intre profesionisti.

 

Pagina 17 din 19

«ÎnceputAnterior111213141516171819UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting