• b6.jpg
 • b8.jpg
 • b4.jpg
 • b12.jpg
 • b7.jpg
 • b10.jpg
 • b11.jpg
 • b13.jpg
 • b3.jpg
 • b5.jpg
 • b9.jpg
Home

LIFE08 NAT/RO/000501-Conservarea acvilei țipătoare mici în România

„Comorile Naturii din Ţara Oltului” la Sibiu

Ultima actualizare în Miercuri, 08 Decembrie 2010 10:30 Scris de Administrator Miercuri, 08 Decembrie 2010 10:11

AddThis Social Bookmark Button

Drawing contest
Drawing contest Drawing contest
Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu alături de partenerii săi Biblioteca Orăşenească Avrig şi Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului” au organizat în perioada 8.11 – 29.11.2010 un concurs de ilustrare creativă pe tema protecţiei naturii cu titlul „Comorile Naturii din Ţara Oltului”. Ideea concursului s-a născut cu ocazia taberei de vară „Comorile Ţării Oltului”, când reprezentanţii ARPM Sibiu au prezentat elevilor participanţi proiectul LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”. Entuziasmul copiilor i-a determinat pe organizatori să continue această acţiune prin iniţierea unui concurs pe teme de protecţia naturii în şcolile de pe teritoriul GAL „Ţara Oltului”.

 

Adel a decedat în timpul migrației

Ultima actualizare în Marţi, 07 Decembrie 2010 10:13 Scris de Administrator Marţi, 07 Decembrie 2010 09:58

AddThis Social Bookmark Button

Găsirea lui Adé...
Găsirea lui Adél-foto:Francesco Germi Găsirea lui Adél-foto:Francesco Germi
La mijlocul lunii septembrie acvilele ţipătoare mici au plecat în migraţie spre zonele mai calde, cu hrană mai abundentă din sud-estul Africii. Cea mai grăbită dintre păsări a fost Adel, una dintre cele şase acvile ţipătoare mici pe care membrii Asociaţiei Grupul Milvus au montat emiţătoare satelitare în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”.

Deşi pasărea a reuşit să treacă cu bine de „zona morţii”, cum este numită de ornitologi ruta de migraţie care trece peste teritoriul Libanului şi Siriei, unde au fost împuşcate în trecut mai multe păsări răpitoare aflate în migraţie, Adel nu a găsit calea de trecere dinspre Asia Mică spre Africa. Ruta pasării a urmat coasta Peninsulei Sinai şi după mai multe încercări nereuşite de identificare a drumului către Africa pasărea s-a îndreptat spre staţia de epurarea apei a oraşului Naama, din Egipt. Pasărea a murit pe data de 15 octombrie 2010, cel mai probabil din cauza consumului repetat de apă reziduală (vezi harta migraţiei pe adresa http://www.pomarina.ro/pomarina.html).

 

Acvila ţipătoare mică – victima activităţilor umane

Ultima actualizare în Miercuri, 08 Decembrie 2010 10:21 Scris de Administrator Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

AddThis Social Bookmark Button

Tot mai multe păsări mor din cauza activităţilor umane. Nici acvila ţipătoare mică nu scapă de efectele nefaste ale agriculturii intensive, vânătorii iresponsabile, tăierilor masive de pădure, a centralelor eoliene montate pe rutele de migraţie ale păsărilor, etc. Aceste activităţi afectează păsările atât în perioada de cuibărit cât şi în migraţia lor către Africa.

Pericole în timpul migraţiei

La mijlocul lunii septembrie acvilele ţipătoare mici au plecat în migraţie spre zone mai calde, cu hrană mai abundentă. Cea mai grăbită dintre păsări a fost Adel, una dintre cele şase acvile ţipătoare mici pe care membrii Asociaţiei Grupul Milvus au montat emiţătoare satelitare în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”.

 

Voluntariat în proiectul LIFE “Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”

Ultima actualizare în Marţi, 07 Decembrie 2010 21:34 Scris de Administrator Miercuri, 24 Noiembrie 2010 10:29

AddThis Social Bookmark Button

Acest program este deschis studentilor si masteranzilor in conservarea diversitatii biologice sau stiinte conexe acesteia (biologie, geografie, stiintele mediului, silvicultura, managementul vietii salbatice).


Selectarea voluntarilor se va realiza de catre membrii organizatiilor Asociatia Grup Milvus si ai Societatii Ornitologice Romane prin analizarea urmatoarelor documente:

 • Prezentarea unei scrisori de intentie, in care se vor prezenta pe scurt obiectivele studiului, in unul din domeniile mai sus amintite;

 • Prezentare unei scrisori de recomandare de la tutore sau profesorul indrumator din Universitate;

 • Curriculum vitae;

 

Trei acvile în Africa

Ultima actualizare în Luni, 04 Octombrie 2010 09:11 Scris de Administrator Luni, 04 Octombrie 2010 08:13

AddThis Social Bookmark Button

3afrika
3afrika 3afrika
Trei acvile (A. pomarina) din "flota" de păsări marcate cu transmițătoare: Beni (juv) fiul lui Benjamin este in Sudan in Southern Darfur (a ajuns in zona Sahel), iar Cingar (ad) si Arthur (ad) sunt in Egipt.

Adel fiica lui Arthur se pare ca e total dezorientata: din 23 IX se afla in pensinsula Sinai (Egipt) cautand drumul spre Africa.
Benjamin a innoptat in Israel, iar Jakab e in sudul Libanului.
Drumul celor sase acvile poate fi urmarit online: http://pomarina.ro/pomarina.html

 

 

Pagina 18 din 19

«ÎnceputAnterior111213141516171819UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting