• b8.jpg
  • b9.jpg
  • b12.jpg
  • b3.jpg
  • b13.jpg
  • b10.jpg
  • b5.jpg
  • b4.jpg
  • b11.jpg
  • b7.jpg
  • b6.jpg
Home > Acasă > Știri > Latest > Concurs de scenarii de benzi desenate

Concurs de scenarii de benzi desenate

AddThis Social Bookmark Button

În luna mai vom sărbători 20 de ani de la înfiinţarea programului LIFE al Uniunii Europene, program care face posibil proiectul “Conservarea acvilei țipătoare mici în România” şi alte proiecte importante pentru protecţia naturii. LIFE este instrumentul de finanţare al Comsiei Europene creat special pentru a susține proiecte de conservarea naturii şi protecţia mediului în statele membre UE. Pentru că viitorul Europei aparţine tinerilor şi vrem ca ei să continue eforturile de conservare a naturii începute prin programul LIFE, lansăm cu această ocazie:

 

Concursul de scenarii de benzi desenate adresat elevilor

 

Îți plac benzile desenate? Iubești natura și păsările sălbatice?

Dăcă răspunzi afirmativ la cele două întrebări de mai sus atunci ești pregătit să participi la concursul de scenarii de benzi desenate ai căror eroi principali sunt două acvile ţipătoare mici, Piciu’ și Generalu’. Pe site-ul www.pomarina.ro poți urmări în fiecare lună un serial de benzi desenate care ilustrează în mod comic, dar educativ, viaţa acvilelor. Acum e rândul tău să scrii scenariul unui episod.

 

 

Ce trebuie să faci?

Crează chiar tu un scenariu pentru continuarea serialului de benzi desenate de pe site-ul www.pomarina.ro. Scenariul tău va trebui să includă o parte descriptivă și o parte de desen (schiţe de maxim 4 cadre). Pentru a te documenta mai bine intra pe site-ul proiectului și accesează butonul “Benzi desenate”. Regulile detaliate ale concursului pot fi descarcate aici.

 

Ce mai trebuie să ştii?

Vrem să vedem cât de multe lucruri știți despre acvila țipătoare mică și despre protecția ei și a altor specii de animale amenințate cu dispariția. În selecţia câştigătorilor, va conta mai mult conţinutul scenariilor pe care le veți trimite, originalitatea dialogurilor personajelor, modul amuzant în care reuşiţi să transmiteţi informaţii despre acvilă și numai în al doilea rând va conta calitatea artistică a desenelor realizate.

Vă încurajăm să participați la acest concurs individual sau în grup.

 

Ce poți câștiga?

Premiul cel mare pentru cel mai bun scenariu va consta în transpunerea acestuia într-un episod oficial pe site-ul proiectului, cu menţionarea numelui autorului/autorilor şi a şcolii din care provine.

Pentru locurile 2 şi 3 vom pregati alte premii surpriză.

Toate școlile participante vor primi o diplomă de participare, chiar dacă câștigătorii concursului vor fi sau nu elevi ai școlilor respective.

 

Când se desfășoară concursul?

10.05.2012 este data limită pâna la care ne puteţi transmite scenariile voastre. Premierea va avea loc pe 13.05.2012, când se celebrează la nivel mondial Ziua Păsărilor Migratoare. Poate nu ați știut, dar și acvila țipătoare mică este o pasăre migratoare.

 

Unde trebuie să trimiți scenariul tău?

În cazul scenariilor concepute pe format hârtie acestea vor fi transmise pe adresa postală:

Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu, Sibiu, Str. Hipodromului, nr. 2A, jud Sibiu, CP 550360.

Pentru scenariile concepute în format electronic fișierele pot fi trimise pe adresa de e-mail: pomarina.life@yahoo.com.

 

Vă urăm mult succes!

Comentarii  

 
0 #1 radu 15-05-2012 15:23
nu imi prea plac benzile desenate sa rasta cu piciu si generalul a fost foarte tare :eek:
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla Templates by Joomla Hosting