• b4.jpg
  • b12.jpg
  • b5.jpg
  • b7.jpg
  • b13.jpg
  • b10.jpg
  • b9.jpg
  • b8.jpg
  • b3.jpg
  • b6.jpg
  • b11.jpg
Home > Acasă > Știri > Latest > În luna Mai sărbătorim 20 de ani de Program LIFE!

În luna Mai sărbătorim 20 de ani de Program LIFE!

AddThis Social Bookmark Button

Programul LIFE al Uniunii Europene celebrează 20 de ani de existență pe data de 21 Mai 2012. Regulamentul LIFE a intrat în vigoare pe 21 Mai 1992, acesta reprezentând suportul legal pentru lansarea Programului LIFE, instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu. Pentru a marca această ocazie de bun augur, mai mult de 300 de evenimente de celebrare a 20 de ani de Program LIFE vor avea loc pe durata lunii mai. Evenimentele vor fi organizate de către proiectele LIFE prezente sau încheiate. Evenimentele de diseminare (inovativă și distractivă) variază de la ”Tabere LIFE de Paște pentru Copii” în Spania, un ”Târg Regional de Flori” în Grecia, un ”Concert de broaște sub clar de lună” în Germania, până la ieșiri în teren cu copii pentru observarea păsărilor în diverse arii speciale pentru protecție avifaunistică din România.

 

În plus, un eveniment special de o zi dedicat naturii, care va avea loc în Jutland (Danemarca) pe 21 Mai, va marca atât aniversarea a 20 de ani de Program LIFE cât și celebrarea Directivei Habitate a Uniunii Europene și a Rețelei Natura 2000. Pentru detalii legate de acest eveniment cât și informații despre toate celelalte peste 300 de evenimente organizate de proiectele LIFE, accesați LIFE 20th anniversary calendar.

Tot cu ocazia celebrării a 20 de ani de Program LIFE, proiectele finanțate din acest program vor lua parte la două competiții speciale: una de fotografie și cealaltă de eseuri. Astfel vor fi premiate ”cele mai bune dintre cele mai bune” trei fotografii de proiect și trei ”cele mai bune dintre cele mai bune” texte scurte despre proiectele LIFE. Pentru a vedea câștigătorii celor două competiții vizitați pagina LIFE at 20 winners.

Proiectul LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România” va celebra cei 20 de ani de program LIFE prin organizarea a două evenimente speciale dedicate elevilor din școlile de pe teritoriul celor 12 situri Natura 2000 pentru Protecția Păsărilor incluse în proiect. Primul eveniment va consta în premierea pe data de 15 mai a celor mai bune scenarii de benzi desenate realizate de elevi, care vor continua povestea a două acvile, Generalul și Piciul, postată pe site-ul proiectului www.pomarina.ro sub forma unui serial de benzi desenate. Cu această ocazie vom aniversa și Ziua Păsărilor Migratoare care se celebrează în fiecare an pe data de 13 mai (http://www.worldmigratorybirdday.org/). Acvila țipătoare mică este o pasăre migratoare aflată “în declin” pe suprafaţa întregii arii de răspândire, fiind estimată la 20.000 de perechi la nivel global.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc pe data de 22 mai și va consta într-o ieșire în teren cu 30 de elevi din școlile aflate în siturile cheie ale proiectului: SPA Podișul Hârtibaciului, SPA Piemontul Făgăraș și SPA Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului. Cu această ocazie copiii vor putea observa pasărea în mediul ei natural și vor afla informații importante despre ecologia păsării de la specialiștii proiectului LIFE.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate în cadrul proiectului pentru celebrarea a 20 de ani de program LIFE puteți afla sunând la telefonul 0735.514.580 sau scriindu-ne pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting