• b13.jpg
  • b3.jpg
  • b12.jpg
  • b9.jpg
  • b4.jpg
  • b8.jpg
  • b10.jpg
  • b5.jpg
  • b6.jpg
  • b7.jpg
  • b11.jpg
Home > Acasă > Știri > Latest > Acțiunile educative continuă

Acțiunile educative continuă

AddThis Social Bookmark Button

img_5818
img_5818 img_5818
Deși activitatea educativă adresată școlilor din siturile cheie ale proiectului și-a atins deja țința (conștientizarea a cel puțin 1200 de elevi din 46 școli) nu ne oprim aici. Până în prezent am derulat sesiuni educative cu 2000 de elevi din peste 50 de școli din siturile cheie și continuăm să organizăm acțiuni educative prin care să implicăm și elevii din școlile aflate pe teritoriul celorlalte 9 situri Natura 2000 cuprinse în proiect.

În primii doi ani de proiect au fost organizate sesiuni educative în peste 30 de şcoli generale şi licee situate în localitățile din două dintre siturile Natura 2000 principale ale proiectului: 28 de școli și licee în SPA Podișul Hârtibaciului și 8 școli în SPA Piemontul Făgăraș. Peste 1500 de elevi au aflat despre caracteristicile speciei, măsurile generale de conservare ale A. pomarina, importanţa păsărilor răpitoare în ecosistem, obiectivele şi activităţile proiectului. Activitatea s-a desfăşurat atât sub forma sesiunilor la clasă, cât şi prin ieșiri în teren, ocazie cu care copii s-au familiarizat în mod direct cu caracteristicile acvilei țipătoare mici.

img_6107
img_6107 img_6107
Începând cu anul 2012 au fost susținute prezentări și în școlile de pe teritoriul sitului Natura 2000 Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului unde au fost implicaţi peste 300 de elevi. Au continuat, de asemenea, și sesiunile educative în celelalte 2 situri Natura 2000 cheie ale proiectului unde alți aproximativ 200 de elevi au aflat informații noi despre păsările răpitoare în general și acvila țipătoare mică în special.

În luna aprilie, în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”, echipa proiectului din cadrul ARPM Sibiu a organizat prezentări ale proiectului în mai multe școli și licee sibiene. De asemenea, a mai fost organizată o ieșire în teren în SPA Piemontul Făgăraș cu 12 de eleviai școlii Șelimbăr, Structura Veștem. În cadrul aplicației practice elevii au avut ocazia să observe acvila în mediul ei natural. Astfel s-au putut fixa mai bine aspectele prezentate în timpul sesiunilor teoretice: unde cuibăreşte acvila țipătoare mică, cu ce hrăneşte, unde vânează, etc.

Pentru celebrarea a 20 de ani de la înfiinţarea Programului LIFE, proiectul nostru a organizat un concurs de scenarii de benzi desenate pe tema acvilei țipătoare mici adresat elevilor din școlile de pe teritoriul celor 12 situri Natura 2000 pentru protecția păsărilor cuprinse în proiect. Evenimentul central a constat în premierea, pe data de 16 mai, a celor mai bune scenarii de benzi desenate realizate de elevi, care au încercat să continue povestea celor două acvile, Generalul și Piciul, postată pe site-ul proiectului www.pomarina.ro. Cu această ocazie a fost aniversată și Ziua Păsărilor Migratoare care se celebrează în fiecare an pe data de 13 mai (http://www.worldmigratorybirdday.org/).

dscf2584
dscf2584 dscf2584
Pe 22 mai, Ziua Internațională a Biodiversității, proiectul nostru a organizat o ieșire în teren cu 34 de elevi pentru observarea păsărilor în situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului. Cu această ocazie copiii, sub îndrumarea unui specialist din partea Asociației Grupul Milvus, au putut observa acvila țipătoare mică în mediul ei natural și au aflat informații importante despre ecologia păsării. Pe lângă observarea acvilei tipătoare mici, reprezentantul Milvus le-a vorbit copiilor şi despre alte specii de păsări pe care le-au putut observa în teren.

Deoarece activităţile educative au rolul de a schimba mentalitatea tinerilor cu privire la păsările de pradă şi să-i familiarizeze cu principiile conservării naturii, e importantsă continuăm organizarea lor atât în cele trei situri principale ale proiectului,cât și în celelalte nouă SPA-uri cuprinse în proiect.

 

Comentarii  

 
0 #1 Prof. Daniela Bunea 15-06-2012 17:14
Si elevii claselor a V-a si a VI-a de la Colegiul National Gheorghe Lazar Sibiu au apreciat prezentarea domnului Mihai Proca din cadrul Saptamanii Altfel din aprilie - iata un scurt video clip: http://tinyurl.com/c7wlo68 Multumim!
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting