• b4.jpg
  • b10.jpg
  • b6.jpg
  • b5.jpg
  • b12.jpg
  • b3.jpg
  • b9.jpg
  • b13.jpg
  • b8.jpg
  • b11.jpg
  • b7.jpg
Home > Blog migrație > Acvilele, Ecuatorul și Parcurile Naționale din Africa

Acvilele, Ecuatorul și Parcurile Naționale din Africa

AddThis Social Bookmark Button

elefanti- foto ...
elefanti- foto Papp Tamás elefanti- foto Papp Tamás
Așa cum facem în mod obișnuit, transmițând regulat noutăți din migrația acvilelor țipătoare mici, astăzi vă vom informa despre traversarea Ecuatorului de către acvilele urmărite în cadrul proiectului nostru cu ajutorul transmițătoarelor satelitare. Așa am aflat că între 11 și 13 octombrie, Narcis, un adult și Erika, o pasăre imatură, au reușit să treacă cu bine în emisfera sudică. Narcis a trecut primul pe deasupra Ecuatorului, în data de 11 octombrie 2012, fiind urmat de către Erika în data de 13 octombrie. Dacă Narcis a ajuns în Congo, undeva în zona Parcului Național Kundelungu, Erika se mai află încă în apropierea lacului Victoria din Tanzania. Lacul Victoria se află la o altitudine de 1.113 de metri deasupra nivelului mării și este cel mai mare lac, ca suprafață, de pe continentul african.

Interesant a fost traseul lui Gură de Aur, care a trecut și el Ecuatorul, reușind să o întreacă pe Erika și să ajungă în Tanzania, în apropierea lacului Tanganika. Darázska, deși un pic mai întârziat, se află și el într-o zonă foarte frumoasă a Africii, situată între două Parcuri Naționale de pe teritoriul Sudanului de Sud, Boma și Bandingilo.

Adulții de acvilă se află la mică distanță în spatele puilor. Dacă Bunget a reușit să treacă granița dintre Sudan și Sudanul de Sud, Darázs se pregătește să părăsească teritoriul Sudanului de Sud, aflându-se în apropierea graniței cu Uganda. Urmând aproape aceeași rută de migrație ca cea de anul trecut, Darázs se află în prezent în apropierea Parcului Național Kidepo Valley.

zebra-foto Papp...
zebra-foto Papp Tamás zebra-foto Papp Tamás
Drumul acvilelor țipătoare mici către Sudul Africii traversează numeroase zone sălbatice de o frumusețe rară. Aici trăiesc animale deosebite, specifice acestui continent, ca elefantul Africanleopardul, girafa, zebra, antilopa cu urechi albe sau ghepardul.

Transmițătoarelor satelitare, care ne indică poziția exactă a păsărilor, ne dau ocazia să parcurgem împreună cu acvilele aceste zone fascinante ale Africii și să ne închipuim peisajele și animalele pe care le văd ele de la înălțimea zborului lor. Proiectul LIFE va continua să dea informații despre locurile și întâmplările pe care le trăiesc acvilele în drumul lor spre cartierele de iernare din sudul Africii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting