• b4.jpg
  • b13.jpg
  • b5.jpg
  • b12.jpg
  • b9.jpg
  • b3.jpg
  • b8.jpg
  • b6.jpg
  • b7.jpg
  • b11.jpg
  • b10.jpg
Home > Acasă > Știri > Latest > Formarea Reţelei de persoane interesate de conservarea acvilei ţipătoare mici

Formarea Reţelei de persoane interesate de conservarea acvilei ţipătoare mici

AddThis Social Bookmark Button

img_8046_tn
img_8046_tn img_8046_tn
În perioada 16 – 17.11.2012 a avut loc la Biertan cea de-a treia întâlnire pentru formarea Reţelei de persoane interesate de conservarea acvilei țipătoare mici. Tema principală a acestei întâlniri a constituit-o informarea şi consultarea factorilor de interes din proiectul LIFE cu privire la Ghidul de Management al Habitatului specific Acvilei Ţipătoare Mici. Cei 34 de participanți prezenți au reprezentat atât administratorii celor 12 situri Natura 2000 vizate de proiectul LIFE cât și pe cei ai instituțiilor de mediu locale, ai administratorilor de fond forestier, ONG-uri, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură și Grupurilor de Acțiune Locală din zona Podișul Hârtibaciului.


img_8082_tn
img_8082_tn img_8082_tn
Ziua de vineri, 16.11.2012, a fost dedicată prezentărilor și dezbaterilor pe marginea Ghidului de Management. Printre prezentările susținute de membrii proiectului LIFE s-au numărat cele legate de rezultatele studiului preliminar privind cerinţele de conservare ale acvilei ţipătoare mici, evidențierea principalelor ameninţări la adresa habitatului de cuibărire și a celui de hrănire precum și prezentarea principalelor măsuri de conservare pentru habitatele forestiere, pajişti, pășuni și terenuri agricole. Un caracter aparte l-a avut exercițiul practic de la finalul seminarului prin intermediul căruia participanții și-au expus în mod participativ punctele de vedere cu privire la măsurile propuse de ghid.

 

img_8084_tn
img_8084_tn img_8084_tn
Sâmbătă, 17.11, participanții la seminar au avut ocazia să vadă în teren câteva dintre rezultatele măsurilor practice de conservare a acvilei țipătoare mici implementate în cadrul proiectului LIFE. Vizita în teren a avut loc într-o pădure din zona localității Bârghiș, aflată în SPA Podișul Hârtibaciului, în care au fost identificate mai multe cuiburi de acvile țipătoare mici și unde au fost realizate câteva dintre lucrările practice ale proiectului, printre care cele de management a pășunilor/pajiștilor, amplasarea de cuiburi artificiale, delimitarea zonelor de conservare în zona cuiburilor sau montarea de bariere pentru limitarea accesului la cuiburi.

În perioada următoare proiectul va continua activităţile de consultare atât pentru ghid, cât şi pentru Planul Naţional de Acţiune pentru Specie, iar în prima jumătate a anului viitor va organiza o conferinţă internaţională pentru a împărtăşi rezultatele proiectului şi contribui la actualizarea Planului European de Acţiune pentru Acvila Țipătoare Mică.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting