• b13.jpg
  • b12.jpg
  • b3.jpg
  • b9.jpg
  • b8.jpg
  • b4.jpg
  • b7.jpg
  • b11.jpg
  • b5.jpg
  • b6.jpg
  • b10.jpg
Home > Blog migrație > Puii își urmează părinții?

Puii își urmează părinții?

AddThis Social Bookmark Button

img_0263
img_0263 img_0263
După cum ați aflat din articolul precedent, patru dintre acvilele urmărite cu ajutorul transmițătoarelor satelitare și-au petrecut Crăciunul în zona Parcului Național Hwange din Zimbabwe.

Darázs și Darázska – părinte și fiu – se aflau din nou pe data de 9 ianuarie aproape unul de celălalt, în zona Parcului Hwange. Asta după ce fiecare a avut scurte incursiuni către diverse zone ale continetului African. Darázs a avut un scurt itinerar către sud, petrecând o scurtă perioada pe teritoriul Botswanei, după care s-a întors în Zimbabwe la sud de cascada Victoria. Regiunea în care se află se caracterizează printr-un peisaj de savană unde apar din loc în loc mici depresiuni ce se inundă în timpul anotimpului ploios, devenind locuri foarte căutate de animalele savanei, în special de elefanți pentru care reprezintă adevărate piscine naturale.

 

Darázska și-a petrecut tot acest timp pe teritoriul statului Zimbabwe, când după o incursiune către centrul țării a revenit într-o zonă împădurită din apropierea Parcului Național Hwange.

img_0263
img_0263 img_0263
Gură de Aur, puiul lui Narcis, a părăsit Parcul Național Hwange unde se afla în preajma Crăciunului, și a plecat pe urmele părintelui său către sud. În prezent el se îndreaptă către Parcului Național Banhine din sud-estul Mozambicului (http://www.visitmozambique.net/uk/Flora-Fauna/National-Parks/The-Banhine-National-Park). După o scurtă escapadă în sudul Mozambicului, Narcis s-a întors în Africa de Sud unde se afla la data de 9 ianuarie pe teritoriul Parcului Național Kruger (http://www.krugerpark.co.za/). Cele două păsări au ajuns in Mozambic, în partea cea mai estică a zonei de preiernare/iernare din Africa de Sud, unde mai rar au ajuns acvilele urmărite în proiectul nostru cu ajutorul transmițătoarelor satelitare, în perioada 2010-2013. Narcis se găsește în cel mai sud – estic punct dintre acvile, la un moment dat el aflându-se la numai 30-40 km de Oceanul Indian.

Deși din cele prezentate mai sus am putea trage ușor concluzia că puii își urmează în migrație în general părinții, lucrurile nu stau chiar așa în realitate. O dată cu trecerea aniilor rutele de migrație ale puilor se "definitivează", dispărând hoinărelile din primul an de viață astfel că puii vor urma în cele din urmă tot mai mult calea de migrație "clasică" a adulților.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting