• b5.jpg
  • b10.jpg
  • b3.jpg
  • b12.jpg
  • b8.jpg
  • b9.jpg
  • b7.jpg
  • b6.jpg
  • b13.jpg
  • b4.jpg
  • b11.jpg
Home > Acasă > Știri > Latest > Expoziții itinerante în primăriile și școlile din siturile cheie ale proiectului

Expoziții itinerante în primăriile și școlile din siturile cheie ale proiectului

AddThis Social Bookmark Button

img_9409
img_9409 img_9409
Membrii proiectului LIFE consideră că o cale eficientă de protecție a vieții sălbatice o constituie o bună conștientizare a publicului cu privire la importanța diversității biologice. În perioada mai-noiembrie 2013 proiectul LIFE și-a propus să aducă necesitățile păsărilor răpitoare mai aproape de populația din siturile Natura 2000, unde acvila țipătoare mică cuibărește, prin intermediul a două caravane expoziționale. Acestea vor fi prezente în 40 de primării și școli din Podișul Hârtibaciului, localitățile de la poalele munților Făgăraș și Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului.

Expozițiile din primării prezintă în imagini necesitățile de cuibărit și hrană ale acvilei și felul în care activitățile din silvicultură și agricultură din aceste zone pot fi derulate, în așa fel încât să favorizeze prezența speciei. Această expoziție reprezintă un bun prilej pentru proiectul LIFE să promoveze în rândul factorilor de interes locali Ghidul de Management al Habitatului specific acvilei țipătoare mici. Acest document are o însemnătate deosebită deoarece el va putea sta la baza activităților de conservare care se vor desfășura în siturile Natura 2000 în care specia cuibărește.

img_9415
img_9415 img_9415
Populația locală este, de asemenea, conștientizată prin intermediul acestor expoziții de faptul, că acvila țipătoare mică este o pasăre a cărei prezență într-o zonă arată că activitățile desfășurate de către localnici sunt în armonie cu legile naturii, fără să o afecteze în mod semnificativ. Prezența acestei păsări este un semn bun pentru orice zonă care vrea să se promoveze prin valorile sale naturale, recomandând pajiștile cu înaltă valoare naturală, fiind un indicator pentru certificarea pădurilor și un motiv temeinic pentru dezvoltarea eco-turismului.

Cea de-a doua expoziție, prezentă în școli, are un scop educativ pentru elevii din siturile Natura 2000 din centrul țării, care îi vor cunoaște pe Piciul și Generalul, personajele principale ale serialului de benzi desenate destinat acvilei țipătoare mici, postat pe site-ul proiectului LIFE www.pomarina.ro/RO/serial. Prin această expoziție ne-am propus să-i atragem pe elevi în lumea acvilelor țipătoare mici, benzile desenate ilustrând într-o manieră hazlie viața acestor păsări deosebite.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting