• b9.jpg
  • b13.jpg
  • b5.jpg
  • b4.jpg
  • b12.jpg
  • b8.jpg
  • b11.jpg
  • b6.jpg
  • b7.jpg
  • b3.jpg
  • b10.jpg
Home > Acasă > Comunicate > Comunicate > „Comorile Naturii din Ţara Oltului” la Sibiu

„Comorile Naturii din Ţara Oltului” la Sibiu

AddThis Social Bookmark Button

Drawing contest
Drawing contest Drawing contest
Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu alături de partenerii săi Biblioteca Orăşenească Avrig şi Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului” au organizat în perioada 8.11 – 29.11.2010 un concurs de ilustrare creativă pe tema protecţiei naturii cu titlul „Comorile Naturii din Ţara Oltului”. Ideea concursului s-a născut cu ocazia taberei de vară „Comorile Ţării Oltului”, când reprezentanţii ARPM Sibiu au prezentat elevilor participanţi proiectul LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”. Entuziasmul copiilor i-a determinat pe organizatori să continue această acţiune prin iniţierea unui concurs pe teme de protecţia naturii în şcolile de pe teritoriul GAL „Ţara Oltului”.

Concursul „Comorile Naturii din Ţara Oltului” a fost o competiţie între şcolile din Avrig, Porumbacu, Cârţa, Cârţişoara, Mârşa, etc. şi a constat în realizarea unor desene, colaje, eseuri şi orice altă formă de creaţie pe teme de protecţia naturii. Premiile au fost acordate acelor lucrări care au ilustrat cel mai bine elementele naturii din microregiunea „Ţara Oltului”: păsări, mamifere, insecte, plante, habitate. Juriului a fost format din reprezentanţii ARPM Sibiu, ai Bibliotecii Orăşeneşti Avrig şi ai GAL „Ţara Oltului”.

„Proiectul LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România” are şi o componentă de educaţie în şcoli, care urmăreşte înţelegerea importanţei conservării biodiversităţii. Concursul „Comorile Naturii din Ţara Oltului” se înscrie în cadrul acţiunilor de conştientizare a copiilor cu privire la importanţa păsărilor răpitoare în ecosistem, pe care le desfăşurăm în cadrul proiectului nostru. Prin acest gen de acţiuni încercăm să modificăm percepţia negativă despre răpitoare şi să-i ajutăm pe copii să înţeleagă conexiunile dintre om şi valorile naturii.” – Camelia Proca, manager proiect LIFE.

De miercuri, 8.12.2010, lucrările elevilor care au participat la concursul „Comorile Naturii din Ţara Oltului” vor fi expuse timp de o săptămână la sediul ARPM Sibiu din str. Hipodromului nr. 2A. Vă invităm şi pe dumneavostră să admiraţi aceste lucrări şi să aflaţi mai multe detalii despre concurs de la membrii proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactaţi (e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel. 0735514580) şi să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.pomarina.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting