• b8.jpg
  • b4.jpg
  • b3.jpg
  • b6.jpg
  • b13.jpg
  • b5.jpg
  • b11.jpg
  • b12.jpg
  • b10.jpg
  • b7.jpg
  • b9.jpg
Home

Migrația de primăvară 2014 a acvilelor țipătoare mici

Módosítás dátuma: 2014. április 15. kedd, 09:10 Írta: Administrator 2014. április 15. kedd, 08:38

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

arlie_ro
arlie_ro arlie_ro
Anul trecut, în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei țipătoare mici în România” Arlie, o acvilă țipătoare mică adultă a fost echipată cu un transmițător satelitar. Prin sistemul satelitar Argos putem să urmărim rutele pe care le parcurg acvilele dotate cu transmițător. Astfel am aflat că Arlie și-a început migrația de primăvară pe data de 14 februarie, de pe teritoriul Namibiei. Mai întâi a zburat către est până în Zimbabwe pentru ca după câteva zile petrecute aici să pornească spre nord. Până în data de 9 aprilie, când a ajuns pe teritoriul României, Arlie a traversat țări precum Zambia, Tanzania, Uganda, Etiopia, Eritrea, Egipt, Israel, Liban, Turcia și Bulgaria.

Arlie a zburat aproape 10000 km ca să ajungă la cuibul său de lângă Berivoi, Piemontul Făgăraș. Datele complete ale migrației începând cu luna septembrie 2013 până astăzi cuprind cifre impresionante. Migrația a durat în total 206 zile, timp în care Arlie a zburat 24468 kilometri, traversând 3 continente și 17 țări.

Începând din 2010, 22 de acvile țipătoare mici au fost echipate cu transmițătoare satelitare, Arlie fiind ultima dintre acestea. Rutele de migrație pot fi urmărite pe următoare pagină web:http://www.pomarina.ro/pomarina/index.php.

 

Ce va urma după LIFE?

Módosítás dátuma: 2013. december 13. péntek, 12:49 Írta: Administrator 2013. december 12. csütörtök, 12:49

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

dsc_0032
dsc_0032 dsc_0032
După încheierea proiectului LIFE, continuitatea activităților va fi asigurată de către Rețeaua de Conservare a Acvilei Țipătoare Mici în România formată din voluntari care au participat la sesiunile de instruire teoretică și practică organizate în cadrul proiectului.

Voluntarii din cadrul rețelei au rolul de a asigura monitorizarea măsurilor implementare în proiect, atât în timpul cât și după finalizarea acestuia. În anii următori, cei 35 de voluntari ai rețelei vor participa, alături de partenerii proiectului, la implementarea de activități precum cea de identificare a cuiburilor de acvilă țipătoare mică, marcare de perimetre de protecție în jurul cuiburilor, verificarea stâlpilor de medie tensiune izolați în cadrul proiectului, respectiv monitorizarea speciei.

 

Conferință Internațională în România pentru Actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică

Módosítás dátuma: 2013. december 05. csütörtök, 13:04 Írta: Administrator 2013. november 07. csütörtök, 16:37

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

conference -pre...
conference -presentations conference -presentations
În cadrul proiectului LIFE a fost organizată Conferința Internațională pentru Actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică la care au participat 50 de ornitologi din 15 țări europene. Lucrările conferinței s-au desfășurat la cabana Bâlea Cascadă din Munții Făgăraș, în perioada 31 Oct. – 2 Nov. 2013.

Printre obiectivele principale ale conferinței s-au numărat: actualizarea Planului European de Acțiune pentru specie, care nu a mai fost revizuit din 1997 când a a fost produs, împărtășirea informațiilor legate de specie între ornitologii din țările europene în care acvila cuibărește și cooperare între proiectele LIFE care se ocupă de conservarea acestei specii. Inițiativa a fost primită cu entuziasm - fapt demonstrat de numărul mare de participanți prezenți atât din țările membre UE (Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, România) cât și din afara UE (Georgia, Bielorusia, Rusia, Serbia, Ucraina).

 

Egy év az erdélyi békászó sasok életéből

Módosítás dátuma: 2013. október 21. hétfő, 09:33 Írta: Administrator 2013. október 21. hétfő, 08:44

AddThis Social Bookmark Button

2juv_2012
2juv_2012 2juv_2012
Miközben az ősz lejár, a békászó sasok folytatják vonulásukat Közép- és Dél-Afrikába. Nézzük csak milyen események történtek a békászó sas védelmi Life projektben:

Az Európai Unió támogatásával a Szebeni Környezetvédelmi Hivatal, a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Román Madártani Egyesület által életbe léptetett projekt célja a faj állományának a fenntartása/megőrzése azáltal, hogy megfelelő körülményeket biztosítanak a faj számára az összes, erdélyi különleges madárvédelmi területen (SPA). A Milvus Csoport tevékenységei a Küküllő- és Nyárádmentét, illetve a Hortobágy-dombság védett területeket érintik.

 

Migrația de toamnă 2013

Módosítás dátuma: 2013. október 07. hétfő, 08:12 Írta: Administrator 2013. október 07. hétfő, 08:01

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

harta
harta harta
Arlie, acvila pe care s-a montat ultimul transmițător satelitar în vara anului 2013, a început anul acesta migrația de toamnă în data de 15 septembrie. În dimineața acelei zile Arlie a pornit la drum, reușind să traverseze Carpații Meridionali în 4 ore și după ce a ocolit Bucureștiul, la ora 14.00 a ajuns în nordul Bulgariei. În 15 septembrie Arlie a parcurs în total o distanță de 280 km. Între 16 și 17 septembrie a făcut o pauză între localitățiile Konevo și Vazovo, pe teritoriul Bulgariei. După ce a parcurs pe rând teritoriile Turciei, Siriei, Israelului, Egiptului și Sudanului Arlie a ajuns pe data de 5 octombrie în nord-estulSudanul de Sud, în apropiere de granița cu Etiopia.

 

1. oldal / 19

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting