• b8.jpg
 • b5.jpg
 • b3.jpg
 • b6.jpg
 • b13.jpg
 • b11.jpg
 • b12.jpg
 • b10.jpg
 • b4.jpg
 • b7.jpg
 • b9.jpg
Home > Acasă > Știri

Ştiri

Ce va urma după LIFE?

Ultima actualizare în Vineri, 13 Decembrie 2013 12:49 Scris de Administrator Joi, 12 Decembrie 2013 12:49

AddThis Social Bookmark Button

dsc_0032
dsc_0032 dsc_0032
După încheierea proiectului LIFE, continuitatea activităților va fi asigurată de către Rețeaua de Conservare a Acvilei Țipătoare Mici în România formată din voluntari care au participat la sesiunile de instruire teoretică și practică organizate în cadrul proiectului.

Voluntarii din cadrul rețelei au rolul de a asigura monitorizarea măsurilor implementare în proiect, atât în timpul cât și după finalizarea acestuia. În anii următori, cei 35 de voluntari ai rețelei vor participa, alături de partenerii proiectului, la implementarea de activități precum cea de identificare a cuiburilor de acvilă țipătoare mică, marcare de perimetre de protecție în jurul cuiburilor, verificarea stâlpilor de medie tensiune izolați în cadrul proiectului, respectiv monitorizarea speciei.

 

Conferință Internațională în România pentru Actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică

Ultima actualizare în Joi, 05 Decembrie 2013 13:04 Scris de Administrator Joi, 07 Noiembrie 2013 16:37

AddThis Social Bookmark Button

conference -pre...
conference -presentations conference -presentations
În cadrul proiectului LIFE a fost organizată Conferința Internațională pentru Actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică la care au participat 50 de ornitologi din 15 țări europene. Lucrările conferinței s-au desfășurat la cabana Bâlea Cascadă din Munții Făgăraș, în perioada 31 Oct. – 2 Nov. 2013.

Printre obiectivele principale ale conferinței s-au numărat: actualizarea Planului European de Acțiune pentru specie, care nu a mai fost revizuit din 1997 când a a fost produs, împărtășirea informațiilor legate de specie între ornitologii din țările europene în care acvila cuibărește și cooperare între proiectele LIFE care se ocupă de conservarea acestei specii. Inițiativa a fost primită cu entuziasm - fapt demonstrat de numărul mare de participanți prezenți atât din țările membre UE (Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, România) cât și din afara UE (Georgia, Bielorusia, Rusia, Serbia, Ucraina).

 

Un an alături de acvilele țipătoare mici din Transilvania

Ultima actualizare în Luni, 21 Octombrie 2013 09:33 Scris de Administrator Luni, 21 Octombrie 2013 08:44

AddThis Social Bookmark Button

2juv_2012
2juv_2012 2juv_2012
Acum, când toamna este în preajmă și acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) pornește în migrația sa anuală spre cartierele de iernare din Centrul și Sudul Africii, putem privi  retrospectiv la ceea ce a însemnat un an plin de succes pentru proiectul Life de conservarea acvilei țipătoare mici. Implementat în comun de către Grupul Milvus, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și Societatea Ornitologică Română, proiectul este menit să asigure condițiile pentru obținerea și menținerea statutului favorabil de conservare al acvilelor în  trei Arii de Protecție Specială (SPA) din Transilvania. Dintre  situri, Grupul Milvus este direct responsabil de două dintre acestea : Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului și Podişul Hârtibaciului.

 

Conferința internațională pentru actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică

Ultima actualizare în Marţi, 24 Septembrie 2013 08:34 Scris de Administrator Marţi, 24 Septembrie 2013 08:31

AddThis Social Bookmark Button

La sfârșitul celor patru ani de activități realizate în sprijinul conservării speciei Acvila Țipătoare Mică, partenerii proiectului LIFE “Conservarea acvilei țipătoare mici în România” (Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, Asociația Grupul Milvus și Societatea Ornitologică Română), vor organiza conferința finală, cu scopul de a aduna laolaltă ornitologi din cel puțin 10 țări europene pentru a împărtăși experiența lor cu privire la conservarea speciei. Principalele obiective ale conferinței sunt:

 • actualizarea Planului European de Acțiune pentru specie, elaborat în 1997

 • diseminarea rezultatelor obținute de proiectul LIFE 08 NAT/RO/000501 CAPR

 • schimb de informații legate de măsurile de conservare pentru specie implementate recent în diferite țări

 • întâlnirea cu alte echipe ale proiectelor LIFE Natura focusate pe specii de păsări răpitoare

 

Deranj în jurul cuiburilor de acvilă

Ultima actualizare în Miercuri, 07 August 2013 11:21 Scris de Administrator Vineri, 19 Iulie 2013 08:57

AddThis Social Bookmark Button

copaci verzi do...
copaci verzi doborati copaci verzi doborati

parcela taiere ...
parcela taiere ras parcela taiere ras
Cuibul acvilei Benjamin și al perechii sale, din apropierea satului Alţâna (situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului), era cunoscut specialiștilor de la începutul proiectului. În 2010, pe mascul a fost montat un transmițător satelitar (ocazie cu care a primit și numele de Benjamin), ceea ce a permis monitorizarea lui pe parcursul a mai multor ani. În primăvara anului 2012 a fost desemnată o zonă de protecție de 100 m diametru în jurul cuibului, marcată cu plăcuţe de avertizare pe copaci. Pentru o bună protecţie a fost transmisă poziţia exactă a cuibului şi angajaților de la ocolul silvic privat „Dealul Sibiului” de care aparţine parcela respectivă de pădure. În pofida acestor acţiuni, la sfârșitul verii 2012 membrii echipei Milvus au observat începerea unor exploatări silvice în zonă. Echipa de proiect a reamintit ocolului silvic existența zonei de protecție în jurul cuibului și exploatarea din zonă a fost momentan oprită, ceea ce a permis succesul cuibăritului în 2012, ponta nefiind afectată. Mai târziu, în toamnă, echipa de proiect a observat însă tăierea arborelui în care cuibărise Benjamin. Ocolul silvic avea aceste lucrări prevăzute în amenajament.

 

Pagina 1 din 10

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting