• b9.jpg
  • b4.jpg
  • b11.jpg
  • b3.jpg
  • b13.jpg
  • b5.jpg
  • b7.jpg
  • b10.jpg
  • b12.jpg
  • b8.jpg
  • b6.jpg
Home > Acasă > Știri

Ştiri

Montarea plăcuţelor de avertizare în zona cuiburilor din Podişul Hârtibaciului

Ultima actualizare în Miercuri, 18 Aprilie 2012 10:01 Scris de Administrator Miercuri, 18 Aprilie 2012 08:25

AddThis Social Bookmark Button

resize of p1070...
resize of p1070325 resize of p1070325
Pe 11 şi 12 aprilie echipa Milvus formată din Robert Zeitz (Bobi) şi István Komáromi (Koma) cărora li s-a alăturat Tibor Sos (Tibi), membru al echipei LIFE din cadrul ARPM Sibiu, au ieşit în teren pentru montarea plăcuţelor de avertizare în zona cuiburilor de acvilă ţipătoare mică identificate anterior. Astfel sunt delimitate aşa numitele zone tampon pentru limitarea deranjului păsărilor în perioada de cuibărit, în special din cauza exploatărilor silvice.

Zonele tampon au un diametru de aproximativ 300 de metri în jurul cuibului şi sunt semnalate prin plăcuţe care avertizează restricţionarea accesului în zonă. În interiorul zonelor tampon mai sunt delimitate suplimentar cercuri de aproximativ 100 de metri în diametru cu scopul de a interzice exploatarea lemnului chiar şi în afara sezonului de cuibărit. Toate aceste măsuri sunt luate deoarece acvila ţipătoare mică este o specie foarte sensibilă la deranjul provocat de activităţile umane în timpul cuibăritului. Unul dintre motivele frecvente pentru nereuşita cuibăritului este deranjul cauzat în special de exploatările forestiere.

 

A fost doborât copacul cu cuibul acvilei țipătoare mici

Ultima actualizare în Miercuri, 18 Aprilie 2012 08:25 Scris de Administrator Miercuri, 18 Aprilie 2012 07:47

AddThis Social Bookmark Button

cuib1
cuib1 cuib1
Din 2011 se pot urmări prin satelit mișcările unei acvile țipătoare mici, masculul adult Jobbágy, cu ajutorul unui transmițător satelitar care a fost montat pe spatele păsării de către ornitologii din Grupul Milvus în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei țipătoare mici din România”. Momentan pasărea se află lângă Congo, grăbindu-se să se întoarcă la cuibul ei din Valea Nirajului unde a cuibărit cu succes în anii precedenți, însă Jobbágy va găsi doar un copac tăiat în locul gorunului cu cuib.

 

Concurs de scenarii de benzi desenate

Ultima actualizare în Marţi, 17 Aprilie 2012 14:55 Scris de Administrator Marţi, 17 Aprilie 2012 00:00

AddThis Social Bookmark Button

În luna mai vom sărbători 20 de ani de la înfiinţarea programului LIFE al Uniunii Europene, program care face posibil proiectul “Conservarea acvilei țipătoare mici în România” şi alte proiecte importante pentru protecţia naturii. LIFE este instrumentul de finanţare al Comsiei Europene creat special pentru a susține proiecte de conservarea naturii şi protecţia mediului în statele membre UE. Pentru că viitorul Europei aparţine tinerilor şi vrem ca ei să continue eforturile de conservare a naturii începute prin programul LIFE, lansăm cu această ocazie:

 

Concursul de scenarii de benzi desenate adresat elevilor

 

Îți plac benzile desenate? Iubești natura și păsările sălbatice?

Dăcă răspunzi afirmativ la cele două întrebări de mai sus atunci ești pregătit să participi la concursul de scenarii de benzi desenate ai căror eroi principali sunt două acvile ţipătoare mici, Piciu’ și Generalu’. Pe site-ul www.pomarina.ro poți urmări în fiecare lună un serial de benzi desenate care ilustrează în mod comic, dar educativ, viaţa acvilelor. Acum e rândul tău să scrii scenariul unui episod.

 

 

S-a întors din migrație prima dintre acvilele monitorizate cu ajutorul transmiţătoarelor satelitare

Ultima actualizare în Marţi, 10 Aprilie 2012 12:08 Scris de Administrator Marţi, 10 Aprilie 2012 11:40

AddThis Social Bookmark Button

narcis 1
narcis 1 narcis 1
În data de 3 aprilie 2012 a sosit în zona de cuibărit Narcis, prima acvilă țipătoare mică dintre cele echipate cu transmiţătoare satelitare în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”, derulat în parteneriat de către Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Sibiu, Asociaţia Grupul Milvus şi Societatea Ornitologică Română. Urmărirea păsărilor cu ajutorul transmiţătoarelor satelitare furnizează informaţii importante pentru experții în studiul și conservarea păsărilor, legate de arealul de cuibărire, folosirea habitatului, ruta de migraţie şi locul de iernare.

 

Pregătiri intense pentru primirea acvilelor

Ultima actualizare în Marţi, 03 Aprilie 2012 11:36 Scris de Administrator Marţi, 03 Aprilie 2012 08:45

AddThis Social Bookmark Button

resize of p1070...
resize of p1070187 resize of p1070187
Acvilele țipătoare mici adulte se grăbesc către locurile de cuibărit unde vor reîncepe, o dată cu sosirea lor în țară în prima parte a lunii aprilie, amenajarea cuibului. Ele își vor reîntâlni perechea sau vor alege o nouă pereche și vor începe ritualul de împerechere şi depunerea ouălor.

Membrii echipei proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România” au început pregătirile pentru primirea cu bine a acvilelor. În prezent sunt în plină desfășurare activitățile de căutare de noi cuiburi, stabilizarea cuiburilor existente, montarea de cuiburi artificiale și montarea de plăcuțe de avertizare în zona cuiburilor pentru prevenirea perturbării păsărilor în perioada de cuibărit.

 

Pagina 4 din 10

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting