• b9.jpg
  • b3.jpg
  • b11.jpg
  • b10.jpg
  • b12.jpg
  • b5.jpg
  • b4.jpg
  • b13.jpg
  • b6.jpg
  • b7.jpg
  • b8.jpg
Home > Acasă > Știri

Ştiri

Acvila țipătoare mică adoptată

Ultima actualizare în Luni, 12 Decembrie 2011 09:23 Scris de Administrator Luni, 12 Decembrie 2011 09:15

AddThis Social Bookmark Button

aquila-pomarina...
aquila-pomarina-943x1024 aquila-pomarina-943x1024
În data de 2 august 2011, prin intermediul veterinarului Borka Levente, a ajuns la noi un mascul juvenil de acvilă țipătoare mică. Pasărea a fost găsită de către muncitori, lângă o pădure de lângă localitatea Pădureni. După ce l-am hrănit puiul timp de o zi, l-am dus la un cuib de acvilă din pădurea de lângă localitatea Valea, cu scopul de a-l adopta. În acest cuib, în data de 7 iulie a fost inelat şi dotat cu transmiţător satelitar puiul numit Katona (http://pomarina.ro/RO/psri-cu-transmitoare/115-katona).La acest cuib s-a efectuat observaţii regulate în perioada de cuibărit. Puiul adoptat şi Katona aveau aceeași vârstă, astfel părinții acestuia din urmă s-au dovedit a fi potriviți pentru a deveni părinți adopt.

 

 

Serial de benzi desenate despre acvile

Ultima actualizare în Vineri, 09 Decembrie 2011 11:18 Scris de Administrator Joi, 08 Decembrie 2011 10:45

AddThis Social Bookmark Button

Pentru prima dată în țara noastră acvilele țipătoare mici devin personaje de benzi desenate. Acest lucru se întâmplă în cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România” implementat de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu alături de partenerii săi Asociația Grupul Milvus și Societatea Ornitologică Română.
Începând cu data de 7 decembrie 2011 pe site-ul proiectului www.pomarina.ro/RO/serial va fi postat un serial de benzi desenate, cu scop educativ, în care vom urmări lunar aventurile celor două personaje principale, acvilele Generalu’ și Piciu’, în timpul migrației de toamnă către Africa, în perioada de iernare pe teritoriul Africii și pe drumul de întoarcere către casă în migrația de primăvară. În plus, vom ilustra și perioada cât acvilele țipătoare mici se află pe teritoriul țării noastre, între lunile aprilie și septembrie, zona principală pe care o vom avea în vedere fiind centrul Transilvaniei, acolo unde cuibărește cea mai mare populație a acestei specii din România.
 

Interviu pe tema acvilei țipătoare mici pe site-ul Europeanraptors.org

Ultima actualizare în Marţi, 06 Decembrie 2011 09:26 Scris de Administrator Marţi, 06 Decembrie 2011 09:22

AddThis Social Bookmark Button

Pe data de 28.10.2011, colegii nostri Szilárd Daróczi și Róbert Zeitz, membrii ai Grupului Milvus și experți cheie în cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România”, au fost intervievați de către Markus Jais, inițiatorul site-ului Europeanraptors.org, pe tema biologiei și conservării acvilelor țipătoare mici din țara noastră. Pentru a citi articolul complet vă rugăm să accesați pagina de internet: http://europeanraptors.org/interviews/interview_lesser_spotted_eagle_romania_szilard_daroczi_and_robert_zeitz.html

Europeanraptors.org este un website pe care sunt postate informații despre biologia și conservarea tuturor speciilor de păsări răpitoare de zi care apar în mod obișnuit în Europa.

 

 

Studiul migrației de toamnă a păsărilor răpitoare desfășurat în Dobrogea

Ultima actualizare în Luni, 10 Octombrie 2011 10:46 Scris de Administrator Luni, 10 Octombrie 2011 09:02

AddThis Social Bookmark Button

migratie
migratie migratie
Studiul migraţiei păsărilor răpitoare a constituit mereu una dintre activităţile principale ale Asociației Grupul Milvus. În cursul anilor trecuţi asociația a organizat mai multe tabere, a căror scop principal a fost identificarea perioadelor de migraţie a diferitelor specii de păsări răpitoare. Dintre toate, taberele organizate în Munţii Măcin în perioada 2002-2007 (link) au fost cele mai importante din acest punct de vedere. Anul trecut membrii Grupului Milvus și-au propus un obiectiv nou, şi anume identificarea rutelor de migraţie ale păsărilor răpitoare care traversează Dobrogea. Aceste noi informaţii vor servi pentru a înţelege posibilele efecte negative generate de parcurile eoliene existente şi planificate asupra păsărilor răpitoare aflate în migraţie.

În primul an studiul a acoperit doar Dobrogea de Nord, anul acesta fiind vizată partea de sud a regiunii. Observaţiile s-au desfăşurat simultan în 13 locaţii diferite, iar perioada studiului a fost aleasă din nou pentru a se suprapune cu principala etapă a migraţiei acvilei ţipătoare mici, una dintre speciile cheie în ceea ce priveşte activităţile Grupului Milvus dedicate conservării păsărilor răpitoare.

 

 

Observare directă a comportamentului de hrănire la A. pomarina în Podișul Hârtibaciului

Ultima actualizare în Joi, 23 Iunie 2011 19:33 Scris de Administrator Joi, 23 Iunie 2011 19:30

AddThis Social Bookmark Button

În săptămâna 30.05 – 03.06.2011, echipa Milvus formată din  Zeitz Robert, Dosa Attila, Peter Zsolt, Komaromi Istvan, Papp Tamas, Hegyeli Zsolt, Olvedi Szilard, Michal Smielak, Sos Tibor, însoțiți de noi doi voluntari din Franța, Suzanne Fischer și Alexandre Jeveau, au ieșit în zona localității Bârghiș pentru a realiza cinci zile de observare directă a comportamentului de hrănire a acvilelor în teritoriul celor trei acvile țintă din proiectul LIFE: Cingár, Arthur și Benjamin. Este de admirat efortul celor doi voluntari francezi, Susanne şi Alex, care timp de trei luni au pedalat din Franța până în România, pentru a se alătura în final echipei Milvus la munca de teren.

 

Pagina 5 din 10

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.