• b6.jpg
 • b12.jpg
 • b13.jpg
 • b8.jpg
 • b10.jpg
 • b5.jpg
 • b7.jpg
 • b4.jpg
 • b3.jpg
 • b11.jpg
 • b9.jpg
Home > Acasă > Știri

Ştiri

Studiul micromamiferelor în arealul de vânătoare al acvilei țipătoare mici

Ultima actualizare în Marţi, 08 Februarie 2011 10:07 Scris de Administrator Marţi, 08 Februarie 2011 09:41

AddThis Social Bookmark Button

eger
eger eger
Studiul a fost iniţiat pentru identificarea şi inventarierea speciilor de micromamifere prezente în arealele de vânătoare a 6 perechi de Aquila pomarina. Scopul acestui studiu a fost determinarea abundenţei relative a anumitor specii de mamifere mici și analiza disponibilității ca hrană pentru acvila țipătoare mică, abundența micromamiferelor fiind un posibil factor important în cunoașterea ecologiei speciei. Studiul a fost efectuat după protocolul dezvoltat special pentru acest scop. Activitatea pentru 2010 a fost finalizată în septembrie.

 

Inventarierea herpetofaunei

Ultima actualizare în Luni, 24 Ianuarie 2011 09:57 Scris de Administrator Luni, 24 Ianuarie 2011 09:29

AddThis Social Bookmark Button

Speciile de amfibieni şi reptile fac parte din dieta obişnuită a acvilei ţipătoare mici (Aquila pomarina). Spre partea sudică a distribuţiei speciei din Europa, consumul de reptile şi amfibieni de către acvile creşte paralel cu bogăţia speciilor de herpetofaună din areal. Prezenţa şi abundenţa crescută a acestor specii în zonele de vânătoare, este deci benefică speciei. Conform datelor de pe teren, unele perechi pot vâna în diverse perioade ale anului mai ales broaşte sau şopârle.

 

Seminar de pregatire a voluntarilor

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 11:03 Scris de Administrator Joi, 13 Ianuarie 2011 10:40

AddThis Social Bookmark Button

Seminar
Seminar Seminar
Primul seminar de pregatire a voluntarilor implicati in proiectul LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” a avut loc in perioada 12 – 13 noimebrie 2010 la Sanvasii (judetul Mures). 25 de voluntari au participat alaturi de membrii proiectului la intalnirea de la Sanvasii.

In prima zi a seminarului au fost sustinute opt prezentari, descriind principalele rezultate si cateva activitati care au avut loc in primul an al proiectului, diferite metodologii de monitorizare aplicate ca si tendintele populatiei de A pomarina in Romania, aspecte legate de migratia speciei, pericolele reprezentate de liniile de medie tensiune pentru pasari si reteaua de supervizori IBA. In cea de-a doua zi a seminarului, voluntarii au fost familiarizati cu diferitele activitati de teren cum ar fi cautarea si localizarea cuiburilor, cartare si monitorizarea stalpilor de medie tensiune. Intalnirea a oferit sansa unor schimburi de informatii intre profesionisti.

 

Acvila ţipătoare mică – victima activităţilor umane

Ultima actualizare în Miercuri, 08 Decembrie 2010 10:21 Scris de Administrator Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

AddThis Social Bookmark Button

Tot mai multe păsări mor din cauza activităţilor umane. Nici acvila ţipătoare mică nu scapă de efectele nefaste ale agriculturii intensive, vânătorii iresponsabile, tăierilor masive de pădure, a centralelor eoliene montate pe rutele de migraţie ale păsărilor, etc. Aceste activităţi afectează păsările atât în perioada de cuibărit cât şi în migraţia lor către Africa.

Pericole în timpul migraţiei

La mijlocul lunii septembrie acvilele ţipătoare mici au plecat în migraţie spre zone mai calde, cu hrană mai abundentă. Cea mai grăbită dintre păsări a fost Adel, una dintre cele şase acvile ţipătoare mici pe care membrii Asociaţiei Grupul Milvus au montat emiţătoare satelitare în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”.

 

Voluntariat în proiectul LIFE “Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”

Ultima actualizare în Marţi, 07 Decembrie 2010 21:34 Scris de Administrator Miercuri, 24 Noiembrie 2010 10:29

AddThis Social Bookmark Button

Acest program este deschis studentilor si masteranzilor in conservarea diversitatii biologice sau stiinte conexe acesteia (biologie, geografie, stiintele mediului, silvicultura, managementul vietii salbatice).


Selectarea voluntarilor se va realiza de catre membrii organizatiilor Asociatia Grup Milvus si ai Societatii Ornitologice Romane prin analizarea urmatoarelor documente:

 • Prezentarea unei scrisori de intentie, in care se vor prezenta pe scurt obiectivele studiului, in unul din domeniile mai sus amintite;

 • Prezentare unei scrisori de recomandare de la tutore sau profesorul indrumator din Universitate;

 • Curriculum vitae;

 

Pagina 8 din 10

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting