• b10.jpg
  • b7.jpg
  • b12.jpg
  • b4.jpg
  • b13.jpg
  • b6.jpg
  • b11.jpg
  • b5.jpg
  • b9.jpg
  • b3.jpg
  • b8.jpg
Home > Főoldal > Hírek

News

Ce va urma după LIFE?

Módosítás dátuma: 2013. december 13. péntek, 12:49 Írta: Administrator 2013. december 12. csütörtök, 12:49

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

dsc_0032
dsc_0032 dsc_0032
După încheierea proiectului LIFE, continuitatea activităților va fi asigurată de către Rețeaua de Conservare a Acvilei Țipătoare Mici în România formată din voluntari care au participat la sesiunile de instruire teoretică și practică organizate în cadrul proiectului.

Voluntarii din cadrul rețelei au rolul de a asigura monitorizarea măsurilor implementare în proiect, atât în timpul cât și după finalizarea acestuia. În anii următori, cei 35 de voluntari ai rețelei vor participa, alături de partenerii proiectului, la implementarea de activități precum cea de identificare a cuiburilor de acvilă țipătoare mică, marcare de perimetre de protecție în jurul cuiburilor, verificarea stâlpilor de medie tensiune izolați în cadrul proiectului, respectiv monitorizarea speciei.

 

Conferință Internațională în România pentru Actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică

Módosítás dátuma: 2013. december 05. csütörtök, 13:04 Írta: Administrator 2013. november 07. csütörtök, 16:37

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

conference -pre...
conference -presentations conference -presentations
În cadrul proiectului LIFE a fost organizată Conferința Internațională pentru Actualizarea Planului European de Acțiune pentru Acvila Țipătoare Mică la care au participat 50 de ornitologi din 15 țări europene. Lucrările conferinței s-au desfășurat la cabana Bâlea Cascadă din Munții Făgăraș, în perioada 31 Oct. – 2 Nov. 2013.

Printre obiectivele principale ale conferinței s-au numărat: actualizarea Planului European de Acțiune pentru specie, care nu a mai fost revizuit din 1997 când a a fost produs, împărtășirea informațiilor legate de specie între ornitologii din țările europene în care acvila cuibărește și cooperare între proiectele LIFE care se ocupă de conservarea acestei specii. Inițiativa a fost primită cu entuziasm - fapt demonstrat de numărul mare de participanți prezenți atât din țările membre UE (Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, România) cât și din afara UE (Georgia, Bielorusia, Rusia, Serbia, Ucraina).

 

Egy év az erdélyi békászó sasok életéből

Módosítás dátuma: 2013. október 21. hétfő, 09:33 Írta: Administrator 2013. október 21. hétfő, 08:44

AddThis Social Bookmark Button

2juv_2012
2juv_2012 2juv_2012
Miközben az ősz lejár, a békászó sasok folytatják vonulásukat Közép- és Dél-Afrikába. Nézzük csak milyen események történtek a békászó sas védelmi Life projektben:

Az Európai Unió támogatásával a Szebeni Környezetvédelmi Hivatal, a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Román Madártani Egyesület által életbe léptetett projekt célja a faj állományának a fenntartása/megőrzése azáltal, hogy megfelelő körülményeket biztosítanak a faj számára az összes, erdélyi különleges madárvédelmi területen (SPA). A Milvus Csoport tevékenységei a Küküllő- és Nyárádmentét, illetve a Hortobágy-dombság védett területeket érintik.

 

Nemzetközi Konferencia a Békászó Sas Európai Cselekvési Tervének időszerűvé tételére

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 24. kedd, 08:34 Írta: Administrator 2013. szeptember 24. kedd, 08:31

AddThis Social Bookmark Button

A négy év tevékenység végén, amelyet a Békászó Sas védelmére végeztek, ”A békászó sas védelme Romániában” LIFE projekt partnerei (a Szebeni Környezetvédelmi Hivatal, a Milvus Csoport Egyesület és a Román Madártani Egyesület), megszervezik a záró konferenciát, amelynek célja legalább 10 európai ország madarászainak a találkozása, hogy megosszák a faj védelmével kapcsolatos tapasztalataikat. A konferencia fő céljai:

- az 1997-ben kidolgozott, a faj Európai Cselekvési Tervének az időszerűvé tétele

- LIFE 08 NAT/RO/000501 CAPR projekt által elért eredmények szétküldése

- információcsere a faj védelmére hozott védelmi intézkedésekről, amelyeket a különböző országokban újonnan kiviteleztek

- a LIFE Natura projektek ragadozómadár fajokra összpontosító, más csoportjaival való találkozás

 

Zavarás a békászó sas fészkek körül

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 07. szerda, 11:21 Írta: Administrator 2013. július 19. péntek, 08:57

AddThis Social Bookmark Button

copaci verzi do...
copaci verzi doborati copaci verzi doborati
Benjamin sas és párja fészkét, Alcina (Alţâna, Natura 2000-es terület Hortobágy Dombsága Podişul Hârtibaciului) falu közelében, a szakemberek a projekt kezdete óta ismerték. 2010-ben a hímre egy műholdas adóvevőt szereltek (ekkor kapta a Benjamin nevet is), ami lehetővé tette a monitorozását több éven keresztül. 2012 tavaszán kijelöltek egy 100 méteres átmérőjű védelmi területet a fészek körül, fákra helyezett figyelmeztető táblákkal. Egy jó védelem érdekében, leküldték a fészek pontos helyét a «Dealul Sibiului » magán erdészeti kerület alkalmazottjainak is, amelyhez a szóban forgó erdőparcella tartozik. Ennek ellenére, 2012 nyár végén a Milvus csapat tagjai észrevették, hogy a területen erdőkitermelési mukálatok kezdődtek. A projekt csapatja emlékeztette az erdészeti kerületet, hogy a fészek körül védelmi terület van, és a műveleteket pillanatnyilag le is állították, ami biztosította a fészkelés sikerét 2012-ben, a tojásrakás nem károsult. Később, ősszel a projekt csapatja viszont észlelte, hogy a fát amelyen Benjamin fészkelt, kivágták. Az erdészeti kerület üzemtervében szerepeltek ezek a munkálatok.

 

1. oldal / 10

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting