• b5.jpg
  • b11.jpg
  • b9.jpg
  • b6.jpg
  • b3.jpg
  • b13.jpg
  • b10.jpg
  • b12.jpg
  • b4.jpg
  • b8.jpg
  • b7.jpg
Home > Főoldal > Sajtóközlemények

Comunicate

Echiparea cu transmiţătoare satelitare a cinci acvile ţipătoare mici

Írta: Administrator 2011. augusztus 11. csütörtök, 08:32

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

 

Bucureşti, 2 august 2011

În luna iulie 2011 o echipă mixtă de specialişti provenind de la Societatea Ornitologică Română, Asociaţia Grupul Milvus şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu au capturat, inelat şi echipat cu transmiţătoare satelitare cinci acvile ţipătoare mici (Aquila pomarina) în Aria de Protecţie Specială Avifaunistică Piemontul Făgăraş. Transmiţătoarele satelitare au fost montate pe doi adulţi (botezaţi Bunget şi Narcis) şi trei juvenili (Lisa, Negură şi Gură de Aur) şi vor oferi date valoroase privind rutele de migraţie, zonele de iernare şi folosinţa habitatului din teritoriul de cuibărire şi din zona de hrănire a păsării. Drumul acvilelor va putea fi putea fi urmărit în detaliu începând din luna august pe pagina de internet a proiectului www.pomarina.ro, cât şi pe pagina Societăţii Ornitologice Române www.sor.ro.

 

Activități de pionierat pentru conservarea acvilei țipătoare mici

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 14. szerda, 09:00 Írta: Administrator 2011. augusztus 11. csütörtök, 08:27

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

În cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România”, ai cărui beneficiari sunt Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu alături de partenerii Asociația Grupul Milvus și Societatea Ornitologică Română (SOR), a început în anul 2011 implementarea activităților concrete de conservare a speciei, printre care si izolarea liniilor electrice de medie tensiune periculoase pentru păsări. Electrocutarea produsă de liniile electrice de medie tensiune este cauza majoră a mortalităţii răpitoarelor de talie mare din Europa, printre care şi acvila ţipătoare mică. La nivel naţional, mor anual electrocutate sute de mii de păsări, numai în Transilvania, zeci de mii de păsări cazând victime stâlpilor de medie tensiune.

 

 

Sosesc acvilele ţipătoare mici!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 10:02 Írta: Administrator 2011. április 12. kedd, 09:56

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

benjamin
benjamin benjamin
Benjámin, una dintre cele şase acvile ţipătoare mici pe care au fost montate transmiţătoare satelitare în cadrul proiectului LIFE “Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”, a ajuns cu bine acasă, la capătul unui drum istovitor de peste 10.000 de km, din Africa de Sud până în România. Traseul parcurs de Benjámin, ca şi al celorlalte cinci acvile, a putut fi urmărit pe tot parcursul migraţiei, pe site-ul www.pomarina.ro, pagina proiectului implementat de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu, Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” şi Societatea Ornitologică Română.

 

„Comorile Naturii din Ţara Oltului” la Sibiu

Módosítás dátuma: 2010. december 08. szerda, 10:30 Írta: Administrator 2010. december 08. szerda, 10:11

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

Drawing contest
Drawing contest Drawing contest
Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu alături de partenerii săi Biblioteca Orăşenească Avrig şi Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului” au organizat în perioada 8.11 – 29.11.2010 un concurs de ilustrare creativă pe tema protecţiei naturii cu titlul „Comorile Naturii din Ţara Oltului”. Ideea concursului s-a născut cu ocazia taberei de vară „Comorile Ţării Oltului”, când reprezentanţii ARPM Sibiu au prezentat elevilor participanţi proiectul LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”. Entuziasmul copiilor i-a determinat pe organizatori să continue această acţiune prin iniţierea unui concurs pe teme de protecţia naturii în şcolile de pe teritoriul GAL „Ţara Oltului”.

 

Migraţia acvilelor ţipătoare mici a început

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 20. hétfő, 19:03 Írta: Administrator 2010. szeptember 20. hétfő, 18:56

AddThis Social Bookmark Button

There are no translations available.

Toamna e bogată în evenimente nu doar pentru şcolari, ci şi pentru păsările migratoare. La mijlocul lunii septembrie începe migraţia acvilelor ţipătoare mici. Acvila ţipătoare mică este o specie de pasăre răpitoare care cuibăreşte în România începând cu luna aprilie şi pleacă spre zone mai calde, cu hrană mai abundentă, la jumătatea lunii septembrie.

De anul acesta migraţia acestor maiestuoase păsări poate fi urmărită pe internet, graţie proiectului LIFE „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România” implementat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu alături de partenerii Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” şi Societatea Ornitologică Română.

 
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting